Dokters van de Wereld

Dokters van de Wereld

Naar de dokter kunnen gaan en de zorg krijgen die je nodig hebt, is geen privilege maar een universeel mensenrecht.
Dokters van de Wereld zorgt in ons land én in de rest van de wereld dat dit recht ook wordt nageleefd en mensen in kwetsbare situaties niet vergeten worden.
Een missie die Dokters van de Wereld met het COZO (Centrum voor Onthaal, Zorg en Oriëntatie) te Antwerpen al jaren ter harte neemt.
Om deze doelstelling efficiënt en laagdrempelig naar onze doelgroepen te vertalen past het COZO zijn werking aan vanaf 4/10/2021.
We hopen hiermee een passend antwoord te bieden op de zorgnoden en aansluiting te vinden bij het overige hulpverleningsaanbod op het grondgebied van de stad Antwerpen.

Zomer 2021:

A/ Onze huidige consultatieagenda is reeds volzet tot eind september. Afspraken die geannuleerd worden vullen we opnieuw in vanuit de reservelijst.

B/ van 02/08/21 t.e.m. 15/08/21 is het COZO gesloten voor een zomersluiting. Er vinden geen consultaties plaats en wij zijn telefonisch niet bereikbaar.

C/ Na deze sluiting gaat onze telefonische permanentie opnieuw van start zoals voorheen (0490/56.06.39 op werkdagen van 9u tot 16u). Wij blijven ter beschikking voor de vragen van iedereen die van onzedienstverlening wil gebruik maken.

D/ Nieuwe patiënten kunnen wij geen afspraak garanderen tot oktober, tot aan onze nieuwe werking. Er wordt gewerkt met een reservelijst maar de kans om effectief op afspraak te komen isbijzonder klein. Wij moedigen aan om zelf alternatieven te zoeken.

 

Vanaf 4 oktober 2021:

Nieuw : Inloopmomenten
Om een vlotte toegang tot het COZO te verzekeren organiseren we 2 x per week een inloopmoment.
Tijdens een inloopmoment kunnen patiënten zich aanmelden met een zorgvraag en/of sociale vraag met betrekking tot (de toegang naar) de gezondheidszorg.
Deze inloopmomenten vinden 2 x per week plaats op:
- Maandag 13:00 tot 15:00
- Woensdag 13:00 tot 15:00
Via screening door een duo bestaande uit een maatschappelijk werker en arts zal de hulpvraag opgenomen worden. Hierop zal, indien de tussenkomst van een arts gewenst is, een doktersafspraak worden ingepland. Er is een intern doorverwijssysteem opgesteld om de patiënt zo snel en adequaat mogelijk verder te helpen.

Inloopmomenten: voor wie?
Inloopmomenten zijn nooit op afspraak. Iedereen zonder toegang tot zorg is welkom.
De inloopmomenten zijn toegankelijk voor zowel nieuwe patiënten als degenen die reeds in het verleden de weg vonden naar onze werking.
Patiënten met een chronische problematiek worden intern opgevolgd en dienen zich niet steeds aan te melden op het inloopmoment.

Het COZO-team
Het team bestaat uit vrijwilligers en vaste medewerkers die een multidisciplinair team vormen van verpleegkundigen, artsen, psychologen, maatschappelijk werkers en onthaalmedewerkers.

Bereikbaarheid COZO
Telefoon : +32 (0)3 231 36 41
Algemeen e-mailadres. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het is niet mogelijk om afspraken bij de arts te reserveren via één van bovenstaande communicatiekanalen.
Voor het toeleiden van patiënten en/of het maken van doktersafspraken verwijzen we door naar de inloopmomenten.
Het gsmnummer dat gebruikt werd tijdens Corona (zie hierboven zomer '21) zal niet meer actief zijn na 31/10/2021.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: +32 (0)3 231 36 41
Duinstraat +102
2060 Antwerpen
Website: www.doktersvandewereld.be
Openingsuren: Inloopmomenten maandag en woensdag van 13u tot 15u