Panza logo

  • Dokters van de Wereld

Naar de dokter kunnen gaan en de zorg krijgen die je nodig hebt, is geen privilege maar een universeel mensenrecht.
Dokters van de Wereld zorgt in ons land én in de rest van de wereld dat dit recht ook wordt nageleefd en mensen in kwetsbare situaties niet vergeten worden.
Een missie die Dokters van de Wereld met het COZO (Centrum voor Onthaal, Zorg en Oriëntatie) te Antwerpen al jaren ter harte neemt.

Om een vlotte toegang tot het COZO te verzekeren organiseren we 1 x per week een inloopmoment op maandag van 13u tot 15u (max. 12 nieuwe inschrijvingen).
Tijdens een inloopmoment kunnen patiënten zich aanmelden met een zorgvraag en/of sociale vraag met betrekking tot (de toegang naar) de gezondheidszorg.
Via screening door een duo bestaande uit een maatschappelijk werker en arts zal de hulpvraag opgenomen worden. Hierop zal, indien de tussenkomst van een arts gewenst is, een doktersafspraak worden ingepland. Er is een intern doorverwijssysteem opgesteld om de patiënt zo snel en adequaat mogelijk verder te helpen.

Inloopmomenten: voor wie?
Inloopmomenten zijn nooit op afspraak. Iedereen zonder toegang tot zorg is welkom.
De inloopmomenten zijn toegankelijk voor zowel nieuwe patiënten als degenen die reeds in het verleden de weg vonden naar onze werking.
Patiënten met een chronische problematiek worden intern opgevolgd en dienen zich niet steeds aan te melden op het inloopmoment.

Het COZO-team
Het team bestaat uit vrijwilligers en vaste medewerkers die een multidisciplinair team vormen van verpleegkundigen, artsen, psychologen, maatschappelijk werkers en onthaalmedewerkers.

Bereikbaarheid COZO
Telefoon : +32 (0)3 231 36 41
Algemeen e-mailadres. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het is niet mogelijk om afspraken bij de arts te reserveren via één van bovenstaande communicatiekanalen.
Voor het toeleiden van patiënten en/of het maken van doktersafspraken verwijzen we door naar de inloopmomenten.

 

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: +32 (0)3 231 36 41
  • Duinstraat +102
  • 2060 Antwerpen
  • Website: www.doktersvandewereld.be
  • Openingsuren: Inloopmomenten maandag en woensdag van 13u tot 15u