Panza logo

  • CAW

Adviescentrum Migratie

Het Adviescentrum Migratie (ACM) biedt sociaal-juridische hulpverlening aan iedereen die vragen heeft over verblijf en verblijfsprocedures in België. Denk hierbij aan de asielprocedure, medische- en humanitaire regularisatie, vluchtelingen, mensen zonder wettig verblijf, aanvraag Belgische nationaliteit, gezinshereniging, enzovoort. ACM heeft ook een specifiek aanbod voor vrijwillige terugkeer en een jongerenwerking.

Vrijwillige terugkeer

Informatie en administratieve ondersteuning bij vrijwillige terugkeer.

Er wordt met de cliënt gekeken naar een mogelijk terugkeerperspectief. De terugkeerbegeleider verschaft informatie en administratieve ondersteuning omtrent vrijwillige terugkeer en biedt een antwoord op je verwachtingen. Indien je effectief wenst terug te gaan naar je land van herkomst evalueert hij je behoeften, bepaalt hij welke soort steun je kan verkrijgen en helpt hij je je reisdocumenten in orde te brengen. Samen met IOM (International Organization for Migration) en Caritas werkt men een eventueel reïntegratieproject uit in het thuisland.

Je kan terecht op de Sint-Jacobsmarkt 39, 2000 Antwerpen op maandag van 10 tot 12u, op woensdag van 14u tot 16u, op donderdag na afspraak van 17 tot 19u en op vrijdag 10 tot 12u. Contactpersoon is Anne De Maeyer: 03 235 34 05 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jongerenwerking

De Jongerenwerking van het ACM (adviescentrum Migratie) is er voor alleenstaande jongeren tussen de 17 en 21 jaar die gevlucht zijn. Ze werken rond het kantelpunt 18+ want wanneer jongeren 18 jaar oud worden vallen opvang en begeleiding weg en staan ze er vaak alleen voor. Ons aanbod bestaat uit een inloop, individuele begeleiding en verschillende activiteiten.

Je vindt de Jongernwerking in de Lange Winkelstraat 5, 2000 Antwerpen. Contactpersoon is Eva Van de Poel: 0494 123 443 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingsuren: woensdag en donderdag van 14 tot 19u, vrijdag van 14 tot 17u.

 

Algemene contactgegevens