Info- en begeleidingscentrum Nova Vida, samen op stAP voor jong en ouder

AP Hogeschool Antwerpen

I

In het info- en begeleidingscentrum Nova Vida worden al uw vragen over seksualiteit, anticonceptie, kinderwens, zwanger worden en zijn, de kraamperiode, de babytijd (tot 1 jaar) en de (komende) menopauze beantwoord.

Studenten Vroedkunde van de AP Hogeschool geven informatie en begeleiding rondom deze thema’s in de vorm van consultaties op afspraak, workshops en ontmoetingsbijeenkomsten (klAPcafés). Op deze manier doen de studenten ervaring op in hun vakgebied. Dit alles wordt gedaan onder begeleiding van lectoren: vroedvrouwen met een professionele opleiding en heel wat praktijkervaring.

De aanpak van de consultaties is gebaseerd op de richtlijnen van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Voor de schriftelijke rapportering wordt gebruik gemaakt van het elektronisch patiëntendossier Patient Manager®.

Elke woensdag kan u bij ons op afspraak terecht voor een perinatale consultatie, behalve elke 3e woensdag van de maand. Op dat moment houden we ons Mam&pAPcafé. Dit klAPcafé is een ontmoetingsmoment voor (toekomstige) ouders en hun baby’s.

Elke vrijdag kan u bij ons op afspraak terecht voor een menopauze consultatie. Ook hier zal dit elke 3e vrijdag van de maand vervangen worden door een menoklAP waarop vrouwen met vragen over de menopauze terecht kunnen voor een informele babbel.

Nova Vida biedt ook workshops aan rond kinderwens, zwangerschap, geboorte, baby in de kraamtijd, anticonceptie, seksualiteit, enzovoort. Hebt u hiervoor interesse dan kan u steeds vrijblijvend met ons contact opnemen!

Contactpersoon: team Nova Vida: Inge Meyvis, Brigitte Bernaerts en Valérie Bosmans
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Noorderplaats 2
2000 Antwerpen
Website: www.novavida.be
Openingsuren: Op afspraak