Info- en begeleidingscentrum Nova Vida

Artesis Plantijn

Info- en begeleidingscentrum Nova Vida, samen op stAP voor jong en ouder

Een initiatief van de opleiding Vroedkunde van de AP Hogeschool Antwerpen

In het info- en begeleidingscentrum Nova Vida worden al uw vragen over seksualiteit, anticonceptie, kinderwens, zwanger worden en zijn, de kraamperiode, de babytijd (tot 1 jaar) en de (komende) menopauze beantwoord.

Studenten Vroedkunde geven informatie en begeleiding rondom deze thema’s in de vorm van consultaties op afspraak, workshops en ontmoetingsbijeenkomsten (klAPcafés). Op deze manier doen de studenten ervaring op in hun vakgebied. Dit alles wordt gedaan onder begeleiding van lectoren: vroedvrouwen met een professionele opleiding en heel wat praktijkervaring.

De aanpak van de consultaties is gebaseerd op de richtlijnen van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Voor de schriftelijke rapportering wordt gebruik gemaakt van het elektronisch patiëntendossier Emergentis®.

Het is u mogelijk niet ontgaan dat de inhoud en het aanbod van Nova Vida is veranderd ten opzichte van de voorgaande jaren. Daar we eerst nog gevestigd waren in Merksem, bezitten we nu een gloednieuwe consultatieruimte, wachtruimte en een workshopruimte in Campus Spoor Noord van AP. Onze infrastructuur is zodanig up-to date dat Nova Vida kan instaan voor echte consultaties en workshops voor de modale zwangeren als voor kansarmen.

Het is de bedoeling het onderwijsconcept van Nova Vida binnen de opleiding Vroedkunde te integreren vanaf het academiejaar 2017-2018. In februari 2017 zijn we begonnen met de eerste try-out van de klAPcafés. Iedere derde woensdag van de maand houden we van 9.30-11.30 uur ons mam-en pAPcafé, dit is een ontmoetingsmoment voor (toekomstige) ouders en hun baby. Een individuele consultatie met een professionele vroedvrouw is nu ook al mogelijk, deze gaan door op donderdag en zijn steeds op afspraak. Consultaties kunnen vanaf een kinderwens tot de (komende) menopauze.

Nova Vida, een onderwijsconcept met de studenten Vroedkunde van de AP Hogeschool Antwerpen, biedt ook workshops aan rond kinderwens, zwangerschap, geboorte, baby in de kraamtijd, anticonceptie, seksualiteit, enzovoort. Hebt u hiervoor interesse dan kan u steeds vrijblijvend met ons contact opnemen!

Bent u nieuwsgierig geworden, wilt u meer weten of heeft u een vraag?

Kijk eens op onze site www.novavida.be of neem contact met ons op:

Nova Vida

Campus Antwerpen Noord

Noorderplaats 2 - 2000 Antwerpen

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook : Nova Vida

Contactpersoon: team Nova Vida: Caroline Van Doninck, Willemijn Kesteloo, Inge Meyvis
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Noorderplaats 2
2000 Antwerpen
Website: www.novavida.be
Openingsuren: Op afspraak.